בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 97 ציפורן ,clove , Syzygium aromaticum צמח: אוגניית הציפורן (הדסיים). עץ ירוק-עד. הניצנים הירוקים משנים גוון לאדום בהיר לפני הקטיף. איי מולוקה (אינדונזיה). מקור: מתקבל מניצני הפריחה שיובשו שמן אתרי: בשמש, על ידי זיקוק בקיטור. השמן האתרי חסר צבע או צהוב-חום. מרכיבי בשומת חשובים: eugenol, eugenyl acetate ניצני פריחה של ציפורן, טחונים שימושים: או שלמים, משמשים במטבחים אפריקניים, אסיאתיים ואחרים לתיבול בשר, קארי ומשקאות קלים. הוספת ציפורנים ליין או לרום משמשת להכנת משקה פונץ' חם. המופק ממנו eugenol- השמן האתרי או ה הם חומרי חיטוי ושימושיים ברפואת השיניים, בעיקר בהתקנת סתימות בשילוב עם תחמוצת משמש חומר מוצא לסינתזה eugenol . האבץ של חומרי טעם וריח חשובים, והוא מתקבל בעיקר משמן אתרי שזוקק מעלי ציפורן. השמנים האתריים מהניצנים ומהעלים משמשים בתעשיית חומרי הטעם והריח. נמצא רעיל לתאי כבד. eugenol רעילות:

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=