בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 98 ציקוריה ,chicory root , Cichorium intybus צמח: עולש (מורכבים). שיח רב-שנתי בעל פרחים כחולים. אירופה ומערב אסיה. מקור: מרכיבים נדיפים נמצאים בשורש שמן אתרי: וריכוזם נמוך. אין הפקה מסחרית של שמן אתרי. מרכיבי בשומת חשובים: ,pyrroles ,ketones ,aldehydes ומרכיבי בשומת אחרים נמצאים pyrazines בשורש הקלוי. שורש הציקוריה המריר משמש שימושים: תחליף או תוספת לקפה. השורש מוכן לשימוש לאחר תהליך של אפייה, קלייה וטחינה. בתקופות של משברים כלכליים, כגון תקופת הצנע בארץ או בעת מלחמת העולם השנייה, הפך שורש הציקוריה תחליף בלעדי שנאגר בשורש, inulin לקפה. רב-הסוכר משמש ממתיק ותחליף לסוכר, אך הוא . בעלים ובפרחים sucrose- פחות מתוק מ . בתעשיית cichoriin נמצא הגליקוזיד המר המזון מקובל למצות את שורשי הציקוריה הקלויים לקבלת מוצרים דיאטטיים כגון סיבים מסיסים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=