בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 24 אפרסק (ורדיים). peach , Prunus persica צמח: עץ פרי גלעיני בעל פרחים ורודים ופירות צהובים או אדומים. סין. : מקור אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( R )(+)- gamma -decalactone, ( R )(+)- delta -decalactone פרי האפרסק נאכל ישירות שימושים: או משמש להכנת מיץ טבעי, ריבות, תוספת למוצרי חלב ועוד. בתעשיית המזון והמשקאות מקובל להשתמש בחומרים ) זולים בעלי בשומת lactones( סינתטיים אפרסק במקום בפרי אפרסק טבעי. ניתן כיום לקבוע בשיטות אנליטיות מתקדמות אם המוצר מכיל חומרי טעם וריח סינתטיים gamma -decalactone רצמיים כגון . נקטרינה gamma - undecalactone- ו ( היא זן של P. persica var. nucipersica ) אפרסק ללא פלומה על הפרי. בשומתה דומה לבשומת האפרסק עקב נוכחות חומרי בשומת זהים בפירות. פתגם יפני אומר: "האפרסק והערמון - שלוש שנים, האפרסמון - שמונה שנים". כלומר, כל דבר מבשיל בקצב שלו. בדומה לגלעיני פירות ורדיים רעילות: ,amygdalin אחרים, גלעין האפרסק מכיל המתפרק בגוף על ידי אנזימים לחומצה הידרוציאנית קטלנית, בעלת בשומת שקדים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=