בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 23 אפרסמון persimmon , Diospyros kaki צמח: (אבניים). עץ נשיר לא גבוה בעל פרחים נקביים צהובים ופרחים זכריים ורודים. הפרי הבשל צבעו צהוב או אדום-כתום והוא מכיל שישה עד שמונה זרעים. דרום-מזרח סין. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( E,Z )-2,6-nonadienal, ( E )-2-hexenal, methional פרי האפרסמון נאכל טרי כשהוא שימושים: בשל. זנים עפיצים או פירות טרם הבשלתם ) מרירים המונעים tannins( מכילים טנינים את אכילתם. הזנים העפיצים עוברים תהליך של הבחלה לזירוז הבשלתם. האפרסמון הבשל מכיל ריכוז גבוה של קרוטנואידים, כגון beta -cryptoxanthin , beta -carotene , הידועים כצבענים וכתומכי zeaxanthin- ו בריאות. אפרסמונים מיובשים או מבושלים פופולריים בדרום-מזרח אסיה, כמו גם חומץ אפרסמונים. עלי אפרסמון מיובשים משמשים להכנת חליטות ביפן ובמדינות שכנות. אין לבלבל בין צמח הבושם אפרסמון, הנזכר בתלמוד והמזוהה , לבין פרי עץ Commifora gileadensis כ- האפרסמון , Diospyros kaki האפרסמון, הנפוץ בשווקים. האחרון נקרא כך בשל .persimmon הדמיון לשמו האנגלי אפרסמונים שאינם בשלים מכילים רעילות: , העוברים shibuol טנינים מסיסים כגון פִּלמוּר בקיבה במגעם עם חומצה, ובאכילה מוגזמת גורמים לסתימה במערכת העיכול. . שתיית diospyrobezoar תופעה זו קרויה קוקה-קולה עוזרת במקרים רבים להמסת הסתימה הודות לנוכחות חומצה זרחתית במשקה הפופולרי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=