בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 25 אשכולית (פיגמיים). grapefruit , Citrus paradisi צמח: עץ ירוק-עד, בעל פרחים לבנים ריחניים. ברבדוס. נוצר מהכלאה של פומלה מקור: ) עם תפוז מתוק Citrus maxima ( .) Citrus sinensis ( מתקבל על ידי כבישה קרה של שמן אתרי: קליפת הפרי לאחר הפרדת המיץ. השמן האתרי בעל גוון ירוק-צהוב. מרכיבי בשומת חשובים: (+)-nootkatone, ( R )-(+)-grapefruit mercaptan כמו ברוב פירות ההדר, השמן שימושים: האתרי של האשכוליות מכיל בעיקר , אך הבשומת האופיינית ( R )(+)-limonene .(+)-nootkatone של השמן נקבעת על ידי חומר מאפיין נוסף שנמצא במיץ האשכוליות ( R )-(+)-grapefruit בריכוזים נמוכים הוא , בעל עוצמת ריח יוצאת mercaptan ( משמש תוסף +)-nootkatone . דופן חשוב במשקאות בטעם אשכולית. עקב ( טבעי, +)-nootkatone מחירו הגבוה של ( באמצעות חמצון +)-nootkatone מפיקים (, חומר המצוי בקליפות +)-valencene תפוזים. זני האשכולית הפופולריים היום הם הוא naringin . האדומים, הלבנים והוורודים חומר בלתי נדיף המצוי בחלק הפנימי של קליפת הפרי ולו טעם מר. הוא משמש חומר ,naringin dihydrochalcone- מוצא ל , בתעשיית sucrose- המתוק פי אלף ויותר מ חומרי הטעם והריח. מיץ אשכוליות יכול לגרום רעילות: לחסימת אנזימים ולאי ספיגה של תרופות מסוימות, כגון סטטינים, בדם. החומר האחראי ל"אפקט מיץ האשכוליות" הוא , המשתייך למשפחת bergamottin .furocoumarins- ה

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=