בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 22 אספרגוס , Asparagus officinalis צמח: , אספרג רפואי (אספרגיים). asparagus עשב רב-שנתי בעל פרחים זכריים ונקביים על צמחים נפרדים; צבעם ירוק-לבן או צהוב. אירופה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: 2-alkyl-3-methoxy pyrazines (באספרגוס טרי). קיימים שלושה זני אספרגוס שימושים: המגודלים בתרבות: לבן, ירוק וסגול. החלק האכיל, טרי או מבושל, הוא הגבעול הבשרני לאחר קילופו. גבעולים חדשים בוקעים מקנה השורש מיד לאחר הקציר. הגבעולים משמשים מתאבן או בסלט, במרק וכן בחמוצים ועוד. בשומת אספרגוס לבן מבושל מתאפיינת בעיקר במרכיבים , vanillin ,2-methyl thiazole : הנדיפים ,1,2-dithiacyclopentene .dimethyl sulphide מעניקה L-asparagine החומצה האמינית ) לאספרגוס. umami( טעם אוממי asparagusuria תופעה מיוחדת הקרויה מתרחשת אצל רבים מאוכלי אספרגוס טרי או מבושל: זמן קצר לאחר האכילה השתן מדיף ריח חזק ואופייני. הריח המיוחד הזה מתקבל מחומרים מכילי גופרית asparagusic שמקורם כנראה בחומצה , שנמצאת בריכוזים גבוהים יחסית acid באספרגוס. למרות כל זאת, האספרגוס מכונה "מלך הירקות".

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=