בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 21 אננס pineapple , Ananas comosus צמח: (ברומליים). שיח טרופי רב-שנתי, תפרחתו בעלת פרחים קטנים סגולים או אדומים, המתפתחים לפרי קיבוצי. כל שיח מניב פרי אחד. אננס מסחרי מופרה ידנית ואינו מכיל זרעים. חלקה הצפוני של דרום אמריקה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: methyl-2- methylbutanoate, methyl-3-(methylthio)-propanoate בזמן ההבשלה שחלות הפרחים שימושים: וגבעולי הפריחה מתמלאים בעסיס. פרי האננס אינו ממשיך להבשיל לאחר הקטיף. נתחי אננס משמשים קינוח בסלטי פירות וכתוספת לפיצות ולהמבורגרים. אננס כתוש הוא תוסף חשוב בגלידות, ביוגורטים, בריבות, בסוכריות ועוד. מיץ אננס מוגש כמשקה קל או בקוקטיילים כגון פינה קולדה. שימורי אננס מקובלים כקינוח במדינות רבות בעולם. תערובת אנזימטית הקרויה , המצויה בכל חלקי הצמח, bromelain מופקת מגבעולי אננס ומשמשת לריכוך בשר.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=