בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 117 שזיף אירופי (ורדיים). plum , Prunus domestica צמח: עץ נשיר בעל פרחים לבנים או ורודים ופרי בעל מגוון צבעים: ירוק, אדום, צהוב או לבן. מערב אסיה והקווקז. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( R )(+)- gamma -dodecalactone, ( R )(+)- gamma -decalactone השזיף נאכל ישירות עם הבשלתו, שימושים: וניתן גם להכין ממנו מיץ, ריבה, יין או ברנדי (כגון סליבוביץ'). טעם השזיף מתוק ו/או חמוץ. שזיפים מיובשים משמשים להכנת לפתנים והם יעילים בהסדרת פעולת המעיים במקרים של עצירות, הודות לריבוי הסיבים והימצאות . בשומת השזיף isatin- ו sorbitol החומרים מתקבלת ממרכיבים נדיפים רבים הנוצרים בעת הבשלתו. המוזכרים לעיל יש השפעה רבה lactones- ל )fruity(" על איכות הבשומת ה"פירותית lactones של השזיף. ניתן להבחין בין סינתטיים וטבעיים בבשומת של מוצרי שזיפים מסחריים, בעזרת שיטות אנליטיות חדישות. זן שזיף מסחרי חשוב, נוסף על השזיף האירופי, .) Prunus salicina הוא השזיף היפני ( בדומה לפירות אחרים ממשפחת רעילות: הוורדיים, גלעיני השזיף מכילים גליקוזידים ( , היוצרים amygdalin ציאנוגניים (כולל חומצה הידרוציאנית רעילה בזמן אכילתם. בתהליך התעשייתי של ייבוש שזיפים ופירות אחרים מוסיפים לרוב גופרית דו-חמצנית ) כחומר משמר ול"שיפור" צבע הפרי. E220 ( שאריות החומר הזה בפרי היבש עלולות לגרום לאסתמה ולתופעות נוספות אצל אנשים בעלי רגישות.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=