בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 116 שומשום sesame , Sesamum indicum צמח: (שומשומיים). צמח חד-שנתי בעל פרחים לבנים-תכלכלים או צהובים. קיימים זנים רבים בעלי פרחים מגוונים בצבעיהם. הזרעים האכילים מתפתחים בתוך תרמיל. הודו ואפריקה הטרופית. מקור: אין. שמן אתרי: בזמן הקלייה מרכיבי בשומת חשובים: נוצרים חומרי בשומת אופייניים, כגון .thiazoles- ו pyrazines זרעי שומשום לבנים או שחורים שימושים: משמשים לרוב במאכלי בצק שונים, בזעתר, בטחינה, בחלווה ועוד. בדומה לשמן זית, שמן שומשום עשיר בחומצות שומניות בלתי רוויות, , ובחומרים linoleic acid- ו oleic acid כגון . שמן איכותי sesamol מונעי חמצון, כגון מתקבל בכבישה קרה של זרעים בשלים ובלתי קלויים, והוא משמש לא רק תוסף מזון חשוב ולטיגון עמוק, אלא הוא מתאים גם לשימושים קוסמטיים, כמו עיסוי ועוד. טחינה גולמית משמשת בסיס לייצור חלווה במזרח התיכון, בתוספת סוכר, סירופ גלוקוז או דבש וגם תמצית שורשי בורית .) Saponaria officinalis, soapwort( רפואית תמצית השורשים מכילה חומרים מקציפים , אשר saponins (אמולסיפיירים), הקרויים גורמים להטמעת השמן הצמחי מזרעי השומשום בתמיסה המימית. הזרעים והשמן המופק מהם רעילות: אלרגניים לילדים ולמבוגרים בעלי רגישות למוצרים אלה. החומר האלרגני הוא .sesamol

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=