בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 95 פקאן pecan , Carya illinoinensis צמח: (אגוזיים). מטרים. 40-25 עץ פרי נשיר הגדל לגובה הפרי האכיל סגלגל ובעל קליפה חיצונית ירוקה. מקסיקו ודרום-מזרח ארצות הברית. מקור: אין. שמן אתרי: pyrazines מרכיבי בשומת חשובים: (נוצרים בקלייה). הפירות הבשלים נושרים כאשר שימושים: העץ מטולטל בעזרת מנערת מכנית. אגוזי הפקאן נאכלים ישירות, קלויים או בתבשילים מתובלים או מתוקים. עוגת פקאן נחשבת למאכל מסורתי בדרום ארצות הברית. כמו כן משמש אגוז הפקאן מרכיב עיקרי בפראלינים. פרי הפקאן מכיל חומצות שומניות בלתי רוויות בריכוז גבוה, בעיקר ). עץ הפקאן oleic acid( חומצה אולאית הוא סמל מדינת טקסס ומשמש בתעשיית הרהיטים. שמן פקאן משמש לבישול ולטיגון גם בטמפרטורות גבוהות. השמן שימושי אף כתוספת לסלטים ובמטבלים וכן בארומתרפיה. חמאת פקאן היא מרכיב חשוב בגלידות. קליפת הפרי החיצונית מכילה , נוגד חמצון המגן על הפרי. tannic acid tannic acid נשירה של עלי שלכת המכילים לתוך מי נהרות, גורמת להשחרת עורם של תנינים החיים במים אלו.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=