בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 74 ָּסוּמָק , Rhus coriaria אוג הבורסקאים, צמח: (אלתיים). sumac עץ בעל פרחים צהובים-ירוקים. דרום הים התיכון ומערב אסיה. מקור: אין. שמן אתרי: אין. מרכיבי בשומת חשובים: הפירות בצבע אדום-שחור שימושים: malic acid- ובעלי טעם חמוץ המתקבל מ . פירות סומק, הטחונים עם citric acid- ומ עלי אזוב מיובשים, זרעי שומשום קלויים ומלח, מהווים את הבסיס לתבלין הזעתר המקורי. יצרני זעתר רבים מחליפים כיום את הסומק ,citric acid( הטבעי והיקר בחומצת לימון "מלח לימון" בשפת העם) סינתטית זולה, כדי לתת את הטעם החמוץ. סומק משמש תבלין חשוב בשווארמה, בקבב ובסלטים. בעבר השתמשו בזרעים להפקת צבע אדום בבורסקאות ולריכוך בשר. . אלה הם tannins סומק מכיל רעילות: רעלנים פוליפנוליים, טעמם מר מאוד והם גורמים להרגשת בוסר ויובש בפה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=