בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 73 משמש (ורדיים). apricot , Prunus armeniaca צמח: עץ פרי בעל פרחים לבנים-אדומים ופירות צהובים-כתומים בליווי צבע אדום. הפרי גלעיני בעל זרע אחד. סין. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( R )(+)- gamma -decalactone, ( R )(+)- delta -decalactone, ( E )- beta -damascenone פרי המשמש נאכל טרי, משומר שימושים: או מיובש. הפרי מְשמש להכנת ריבות, לפתנים, גלידות ועוד. בייבוש מסורתי של הפרי משתמשים בגופרית דו-חמצנית למניעת השחמה תוך כדי שינוי הבשומת. בזמן הייבוש משתחררות תרכובות ריחניות בתהליכים אנזימטיים. הגופרית הדו-חמצנית מונעת פעילות מיקרוביאלית, אך גורמת לקבלת בשומת לוואי לא נעימה. פירות אורגניים מיובשים בשיטות מתקדמות ואיכותם גבוהה מזו של פירות שיובשו באורח מסורתי. לדר הוא ממתק העשוי מפרי משמש מיובש. חומרי בשומת סינתטיים מוספים למוצרי מזון ומשקאות כתחליף לפרי המשמש. ניתן כיום להבחין במקוריות החומרים הללו בשיטות אנליטיות מתקדמות. הביטוי הערבי "בוקרה פיל מישמיש" (מחר בעונת המשמש) פירושו "לעולם לא אסכים"... ,amygdalin זרע המשמש מכיל רעילות: המתפרק אנזימטית בזמן הלעיסה, כך שמתקבלת חומצה הידרוציאנית רעילה ביותר.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=