בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 69 מנגו (אלתיים). mango , Mangifera indica צמח: עץ טרופי שעליו הצעירים צבעם אדום-חום, ופירותיו הבשלים בעלי מגוון צבעים (צהוב, כתום, אדום וירוק) בזנים שונים. נחשב לעץ הלאומי של בנגלדש. דרום-מזרח אסיה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ethyl 2-methylpropanoate, cucumber aldehyde, mesifuran מנגו בשל נאכל ישירות בשל טעמו שימושים: המתוק ובשומתו המיוחדת. בזנים מסוימים קיימות בשומות לוואי המזכירות טרפנטין. הפירות נקטפים לרוב טרם הבשלתם, ומבשילים באחסון מבוקר. פרי המנגו משמש להכנת מיצים, גלידות, עוגות, מוצרי חלב, קארי ועוד. פירות מנגו לא בשלים הם המרכיב העיקרי בעמבה ובמאכלים נוספים כגון צ'טני. חלקי צמח שונים עלולים לגרום רעילות: לגירוי העור בזמן המגע עם הצמח, בקרב אנשים אלרגיים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=