בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 68 מלפפון cucumber , Cucumis sativus צמח: (דלועיים). שיח מטפס חד-שנתי בעל פרחים נקביים או זכריים צהובים ופירות ירוקים גליליים בדר"כ. צפון הודו. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: cucumber aldehyde חלק מזני המלפפון מכילים שימושים: זרעים וזקוקים להאבקה שנעשית בעיקר על ידי דבורים. זנים רבים אחרים יוצרים פרי נטול זרעים המתקבל ללא האבקה. הזנים המטופחים מחולקים לשלושה טיפוסים הקיימים בשווקים: נחתכים לפרוסות (ונאכלים טריים), מלפפונים חמוצים קצרים (בתמיסת מי מלח או חומץ) ומלפפונים מתוקים ארוכים. נוסף על הנוכחות הקולינרית המשמעותית של המלפפון בסלטים, הוא משמש מרכיב חשוב במטבל צזיקי עם יוגורט עיזים או כבשים, שום, שמיר, שמן זית ומיץ לימון. הבשומת האופיינית של המלפפון מתקבלת בעל עוצמת cucumber aldehyde- מ ריח גדולה ביותר. מרכיב זה מתקבל בפרי בעזרת אנזימים, מחומצות שומניות בלתי רוויות. הטעם המריר של המלפפון נקבע על ידי ריכוז נמוך של חומרים ממשפחת , הנחשבים לחומרים cucurbitacins- ה המרים ביותר הנמצאים בצמחים. תמציות מלפפון משמשות בקוסמטיקה להחדרת לחות לעור, למניעת דלקות ולהסרת תאים מתים. פאקוס (מלפפון ארמני, ), הדומה Cucumis melo var . flexuosu s בטעמו ובצורתו למלפפון מוארך, הוא למעשה זן של מלון הנפוץ בשוקי המזרח התיכון.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=