בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 5 אפשרויות גיוון ושימוש בצמחים / בפטריות שונים בעלי הרכב בשומת וטעם דומים או קרובים. לדוגמה, חומר הבשומת החשוב מאפיין צמחיםכגון אזובמצוי, אוריגנום, קורנית, צתרה carvacrol ורודה ועוד, ומכולם ניתן להכין מתכוני פיצה או זעתר בניואנסים שונים ומגוונים. מילון המונחים מבאר ערכים שונים הנזכרים במדריך, לנוחות הקורא. מרכיבי הבשומת החשובים הם החומרים בעלי התרומה המכרעת לבשומתם של המקורות הטבעיים, כגון צמחים, שמנים אתריים המופקים מהם ופטריות. יצרני מזון רבים מתפתים להוסיף חומרי בשומת סינתטיים למוצר מזון או משקה המוגדר טבעי. מוצרים רבים המוזכרים במדריך נדגמו בשיטה אנליטית חדישה, המוכיחה כי ניתן להבחין בין חומרי בשומתטבעיים וסינתטייםהמצויים במזון ובמשקאות גם ללא דיווח היצרן. צמחי התבלין תופסים מקום נכבד במדריך הודות ליכולתם ליצור חומרי טעם ובשומת רבים ושונים, המוסיפים איכויות נכבדות למזון שאנו צורכים. צמחי התבלין מילאו תפקיד חשוב בהיסטוריה הביא החיפוש אחר תבלינים יקרים 16 וה- 15 האנושית. במאות ה- לגילוי ארצות חדשות, למשל על ידי ואסקו דה גאמה, קולומבוס ואחרים, שחיפשו את איי התבלינים. בעת משבר באספקת מזון אצל אוכלוסיות נזקקות יש המסתפקים לא פעם בפתגם האומר כי "הרעב הוא הטוב שבתבלינים"... המדריך מיועד לקורא הנאור והסקרן, המעוניין לגלות היבטים שונים וחדשים הקשורים לבשומתם ולטעמם של המזונות והמשקאות הנצרכים על ידו. ימצאו בו עניין גם שפים, טבחים, טכנאי מזון ומהנדסי מזון, פרפיומרים (בַּשָּׂמִים) ופלייבוריסטים (טועמים), כימאים אורגניים וביוכימאים, תזונאים, חקלאים, סטודנטים ומרצים, וכל מי שחושב ש"על טעם ועל ריח אפשר להתווכח"... 9 9 9 9 9 9 9 9 9

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=