בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 42 וניל , Vanilla planifolia שנף ישר עלים, צמח: (סחלביים). צמח מטפס Bourbon vanilla רב-שנתי בעל פרחים צהובים. מרכז אמריקה ומקסיקו. מקור: במקום שמן אתרי מפיקים שמן אתרי: תמצית (אולאורזין) וניל על ידי מיצוי התרמילים המעובדים בעזרת ממס פולרי, כגון אתנול. vanillin, מרכיבי בשומת חשובים: cis -vitispirane, trans -vitispirane גידול מסחרי של צמחי וניל שימושים: מתבצע הודות להאבקה ידנית של הפרחים, הפורחים במשך יום אחד בלבד. תרמילי הווניל הארוכים נקצרים טרם הבשלתם. טעמם מתפתח לאחר ייבושם בשמש במשך חודשים אחדים. צבע התרמילים הופך מירוק לחום, ומרכיב , משתחרר vanillin הבשומת העיקרי, באיטיות מהשייר הסוכרי (גליקוזידי) הקשור אליו. נוכחות זרעי הווניל השחורים vanillin או הפלומה הלבנה של גבישי ה- על התרמילים הבשלים מעידות על איכות גבוהה של המוצר. הווניל משמש להפקת תמצית וניל, ועיקר השימוש בה הוא בייצור גלידות, שוקולד, עוגיות ועוד. וניל הוא התבלין השני היקר ביותר לאחר זעפרן. ונילין, טבעי או סינתטי, הוא בעל בשומת וניל מתקתקה אופיינית, אך אין ביכולתו להתחרות עם הבשומת העשירה והמורכבת של תרמיל הווניל בעל המגוון הנרחב של חומרי טעם ובשומת. בשומת של וניל, בדומה לבשומת של תות שדה, מעלה חיוך על פניהם של תינוקות בני יומם. סינתטי, בעל בשומת דומה ethyl vanillin לזו של ונילין ועוצמת ריח הגדולה פי שלושה, הוא מרכיב חשוב בתעשיית המזון והבשמים. ), בעל Vanilla tahitensis ) Tahiti vanilla ריכוז נמוך יחסית של ונילין, מכיל בעיקר .anisyl תרכובות בעלות שייר

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=