בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 41 ואסאבי , "חזרת יפנית", wasabi צמח: (מצליבים). Eutrema japonicum הגבעול מעובה. יפן. מקור: הגבעול המעובה האכיל שמן אתרי: חסר שמן אתרי כשהוא שלם. מרכיבי בשומת חשובים: allyl isothiocyanate, methylthioalkyls isothiocyanates בדומה לחזרת, חיתוך וגירוד שימושים: allyl הגבעול המעובה גורמים לקבלת המדמיע ובעל הבשומת isothiocyanate החריפה הדומה לחרדל ולחזרת. הבשומת המיוחדת של ואסאבי נובעת מיצירת , מכילי methylthioalkyls isothiocyanates גופרית חריפים נוספים, בעת הגירוד. ואסאבי מוגש בעיקר כתבלין לסושי במסעדות יפניות. דקות לאחר הגירוד. 15 הטעם נשמר כ- מסעדות רבות מחוץ ליפן משתמשות בחזרת המכילה צבען ירוק כתחליף לתבלין הוואסאבי המקורי. פרס ה"איג נובל" (פרודיה על פרסי ניתן לחוקרים יפנים 2011 נובל) בכימיה לשנת שגילו כי במקרי חירום ניתן להעיר משנתם אנשים חירשים בתוך עשר שניות על ידי ריסוס תמצית ואסאבי בחלל תא השינה שנבדקו בו. מדמיעים, מגרים isothiocyanates רעילות: את הריריות ומשמשים בחומרי הדברה נגד חרקים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=