בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 36 גלנגה (זנגוויליים). galanga , Alpinia galanga צמח: צמח רב-שנתי בעל פרחים לבנים. דרום-מזרח אסיה. מקור: מתקבל על ידי זיקוק בקיטור של שמן אתרי: ) מיובשים בניצולת של rhizomes( קני שורש . צבעו צהוב ובשומתו קמפורית. 1% מרכיבי בשומת חשובים: (בשומת fenchyl acetate ,bornyl acetate אורנים). קני השורש של גלנגה דומים שימושים: בצורתם לג'ינג'ר וקרויים "ג'ינג'ר תאילנדי". גלנגה שייך לקבוצה בת ארבעה צמחים הקרויה . לכולם קני שורש בעלי בשומת דומה galangal והם משמשים במטבחי דרום-מזרח אסיה. בשומתם שונה לחלוטין מבשומת הג'ינג'ר. הם החומרים המקנים phenylalkanones חריפות לקני השורש, בדומה לג'ינג'ר. גלנגה משמש רבות במטבח התאילנדי במרקים (כגון ) ובקארי. Tom Yum הוא פלבונואיד שבודד מקני שורש galangin הגלנגה ונמצא פעיל נגד חיידקים וכנגד וירוסים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=