בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 34 גזר (סוככיים). carrot , Daucus carota צמח: עשב דו-שנתי בעל פרחים לבנים וורודים. הגזר התרבותי הוא תוצר הכלאות מקור: של גזר בר שמקורו באירופה ובדרום-מערב אסיה. מתקבל על ידי זיקוק בקיטור שמן אתרי: מזרעים מעוכים של זני גזר מתורבתים וצבעו צהבהב. ניתן לקבל שמן אתרי גם מהשורשים ומהעלווה. .(+)-carotol מרכיבי בשומת חשובים: מהשמן 50% ריכוזו יכול להגיע ליותר מ- האתרי המופק מהזרעים, והוא מרכיב הבשומת האופייני של זרעי הגזר. נוסף לשמן האתרי, מקובל גם שימושים: להפיק תמצית מהזרעים בכבישה קרה. השמן האתרי משמש בתעשיית המשקאות האלכוהוליים, כתוספת בשומת למזון ולתעשיית הבשמים. נוסף לחומרי הבשומת, התמצית מכילה גם חומרים פרמקולוגיים פעילים. השורש הכתום של הגזר המתורבת בהולנד בהתאמה עם 17 פותח במאה ה- צבעו הכתום של הדגל ההולנדי. הכתום, חומר המוצא beta -carotene , נספג הרבה יותר טוב במעי A לקבלת ויטמין בעת אכילת גזר מבושל בהשוואה לגזר הוא החומר הגורם לטעם falcarindiol . טרי המריר של שורש הגזר. הזרעים אינם רעילים. צריכה רעילות: מוגברת של שורש הגזר, המכיל קרוטנואידים בריכוז גבוה (בעיקר ), גורמת לקרוטנמיה - העור beta -carotene משנה גוון לצהוב.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=