בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 125 תמרהינדי tamarind , Tamarindus indica צמח: (קטניות). עץ טרופי ירוק-עד בעל פרחים אדומים וצהובים. הפרי הבשל, שצבעו חום וצורתו תרמיל, מכיל ציפה בעלת מספר משתנה של זרעים בהתאם לזן. אפריקה הטרופית. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: 5-methyl-2(3H)-furanone, 5-methylfurfural, phenylacetaldehyde ניתן לאכול ישירות את ציפת שימושים: הפרי הבשל שטעמה מתוק-חמצמץ. הפרי מוסיף טעם לקינוחים, למשקאות קלים, לרטבים, לגלידות, למיצים, לריבות ועוד. כמו כן הוא משמש לתיבול מזון כגון קארי, צ'טני, מאכלי בשר ופירות יבשים. הציפה הירוקה של הפרי טרם הבשלתו משמשת להכנת חמוצים הודות לריכוז הגבוה של .(tartaric acid) חומצות, בעיקר חומצת יין רוטב תמרהינדי משמש מרכיב חשוב ביותר במאכל הלאומי התאילנדי פאד תאי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=