בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 124 תות שדה ,strawberry , Fragaria ananassa צמח: תות הגינה (ורדיים). F. chiloensis זהו תוצר הכלאה בין . ה"פרי" האדום הוא גבעול F. virginiana ל- התפוח בקצהו. השיח בעל פרחים לבנים. ההכלאה בוצעה לראשונה באמצע מקור: בצרפת בין המין מווירג'יניה לבין 18 המאה ה- המין הצ'יליאני. אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: furaneol, mesifuran, ( R )(+)- gamma -decalactone תות שדה נאכל טרי, קפוא, שימושים: בריבה, בגלידה, בחלב, ביוגורט ואף מיובש. מרכיבי הבשומת החשובים אחראים למגוון בשומות כגון קרמל, פרחוני, תבליני-פרחוני ועוד. מוצרי מזון בעלי בשומת תות שדה, כגון מיצים, חלב ומוצריו, עוגות, גלידות ועוד, מקובלים בתעשיית המזון. קיים שימוש נרחב בחומרי בשומת סינתטיים במקום בתות שדה ( R )(+)- gamma טבעי. בדיקת החומר הטבעי - בעזרת מכשור כרומטוגרפי decalactone מתקדם מאפשרת כיום לזהות הימצאות חומרים סינתטיים בעלי בשומת של תות במוצרי מזון ובמשקאות. בשומת תות שדה, בדומה לבשומת וניל, מעלה חיוך על פניהם של עוללים בני יומם. אחוז נמוך מקרב האוכלוסייה מגלה רעילות: תגובה אלרגית לאכילת תות שדה, הגורמת במקרים חמורים לבעיות בנשימה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=