בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 92 פפאיה (פפאיים). papaya , Carica papaya צמח: צמח עשבוני טרופי נמוך, רב-שנתי, בעל גבעול יחיד עבה. הפרחים הריחניים, זכריים או נקביים, נפתחים בלילה לצורך האבקה הנעשית על ידי עשים. טרם הבשלת הפרי ציפתו לבנה וקליפתו ירוקה. עם הבשלתו ציפת הפרי מצהיבה והופכת לכתומה, והפרי נעשה מתוק ומתרכך. מגודלים שני זנים נקביים מסחריים עיקריים: "פפאיה אדומה" ו"פפאיה צהובה". מקסיקו וצפון אמריקה הדרומית. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: benzyl isothiocyanate, linalool הפרי הבשל, ללא הקליפה שימושים: והזרעים, נאכל טרי. הפרי הירוק טרם הבשלתו, נאכל לאחר בישולו במזונות , שימורים, סלטים som tam , כגון קארי ועוד. הזרעים השחורים הטחונים משמשים תחליף לפלפל שחור. בדרום-מזרח אסיה מקובל לאכול גם את העלים הצעירים של הצמח לאחר בישולם. כל חלקי הצמח, כולל הפרי הירוק, מכילים מיץ חלבי (לטקס – . האבקה papain ), העשיר באנזים latex המתקבלת לאחר ייבוש הלטקס עוברת ניקוי באמצעות המסה ומיצוי האנזים. , יבש או נוזלי, משמש בעיקר papain לריכוך בשר כמו גם בתכשירים לטיפול בשיניים. פרי הפפאיה מכיל פקטין בריכוז הנדיף benzyl isothiocyanate . גבוה myrosinase והדוקרני נוצר על ידי האנזים לאחר שבירת דופנות glucosinolates- מ glucosinolates . התאים בעת הלעיסה נמצאים לרוב בצמחים ממשפחת המצליבים, והימצאותם בזרעי פרי הפפאיה ובקליפתו היא דוגמה חריגה. מפני 2008 הזהיר בשנת FDA ה- רעילות: , עקב papain שימוש בתרופות המכילות דיווחים על אנשים שלקו באלרגייה שהובילה לירידה בלחץ הדם ולעלייה בקצב הלב.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=