בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 9 watermelon , Citrullus lanatus צמח: (דלועיים). שיח משתרע חד-שנתי בעל פרחים לבנים או צהובים. הפרי בעל קליפה ירוקה בדר"כ עם פסים ירוקים כהים או נקודות צהובות. ציפת הפרי אדומה או ורודה, אך יכולה להיות כתומה, צהובה או לבנה עם זרעים שחורים בדר"כ, או ללא זרעים. דרום אפריקה. מקור: אין. שמן אתרי: cucumber : מרכיבי בשומת חשובים aldehyde, ( E )-3-nonen-1-ol האבטיח הוא פרי קיצי מתוק שימושים: ועסיסי. קיימים זנים רבים בעלי גדלים, צבעים ומרכיבי בשומת שונים. האבטיחים נאכלים ישירות, מוחמצים או נסחטים למיץ. מרכיבי הבשומת החשובים באבטיח הם תוצרי פירוק אנזימטי של .linolenic acid החומצה השומנית בדומה לעגבנייה, האבטיח הוא מקור , האחראי לצבעו האדום של lycopene- ל האבטיח. זרעי האבטיח הקלויים משמשים לפיצוח, ומהזרעים שאינם קלויים ניתן להכין שמן מאכל. חברות לחומרי טעם וריח מייצרות חומרים סינתטיים, הדומים בהרכבם ובבשומתם למרכיבי בשומת האבטיח, לשימוש בבשמים וכתוספי טעם. פתגם ערבי אומר: "בעונת האבטיחים אין צורך בתבשילים". כלומר, אל תבקש דבר שלא בעיתו. אבטיח
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=