בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 86 פטרוזיליה , Petroselinum crispum צמח: (סוככיים). עשב חד- parsley , פטרוסלינון שנתי או רב-שנתי, בעל פרחים צהובים. אגן הים התיכון. מקור: באמצעות זיקוק בקיטור ניתן שמן אתרי: לקבל שני טיפוסי שמנים אתריים: ) שמן עלים – מתקבל מהעלווה, כולל זרעים 1 טרם הבשלתם. צבעו צהבהב או חום בהיר; ) שמן אתרי מזרעים (פירות) – מתקבל 2 מזרעים בשלים, חסר צבע או צהוב-ענבר. בשומתו שונה מזו של שמן אתרי מעלים. מרכיבי בשומת חשובים: (בעלים), 1,3,8-menthatriene (בזרעים). apiole עלי פטרוזיליה חלקה שימושים: Petroselinum crispum var .( ) משמשים לתיבול סלטים neapolitanum כגון טבולה, רטבים כגון צ'ימיצ'ורי ועוד. עלי פטרוזיליה מסולסלת ) Petroselinum crispum var. crispum ( משמשים בעיקר לקישוט מזון. שורש Petroselinum crispum var.( פטרוזיליה מקובל בעיקר במרקים, ) tuberosum בתבשילי בשר ועוד. תמצית זרעי פטרוזיליה משמשת לתיבול מוצרי בשר, לאפייה ועוד. עלי פטרוזיליה מכילים סדרה רעילות: ,bergaptene , כולל furocoumarins של אשר במגע עם העור וקרינת שמש גורמים לצריבה, להתפתחות שלפוחיות ועד לאשפוז בבית החולים. פטרוזיליה מכילה ) בריכוז גבוה oxalic acid( חומצה אוקסלית יחסית לתבלינים אחרים. צריכתה בכמויות calcium מוגזמות עלולה לגרום להיווצרות בכליות ("אבני כליות"). oxalate

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=