בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 8 אבוקדו avocado , Persea americana צמח: (עריים). עץ סובטרופי ירוק-עד מתורבת בעל תפרחת לבנה או ירוקה-צהובה. לפרי הירוק, בעל צורת אגס, קליפה דקה וגלעין גדול. מרכז אמריקה ומקסיקו. מקור: אין. שמן אתרי: ( Z )-3-hexenol, מרכיבי בשומת חשובים: ( E )-2-hexenol, ( E )-2-hexenal פרי האבוקדו הקלימקטרי שימושים: נקטף טרם הבשלתו. הוא מבשיל בעזרת גז אתילן המופרש על ידי הפרי עצמו או על ידי פירות קלימקטריים אחרים כגון בננה, או בתהליך הבחלה על ידי אתילן סינתטי. הזנים המסחריים המובילים בישראל הם "האס" ו"אטינגר" (פרי הכלאה ישראלי). אבוקדו נאכל ישירות לאחר התרככותו. הציפה, המתקבלת לאחר קילוף הפרי הבשל, מקבלת צבע חום עקב השחמה אנזימטית על ידי פוליפנול אוקסידאז עם חשיפתה לחמצן באוויר. ממרח אבוקדו הנמכר בשווקים חייב להכיל חומר משמר כדי להאריך את חיי המדף שלו ולמנוע השחמה. אבוקדו מהזן "גליל", בעל פרי מוארך, נקטף במקרים רבים טרם זמנו ואינו מבשיל. שמן האבוקדו עשיר בחומצות שומניות בלתי . נוסף על השימוש בו oleic acid רוויות כגון כשמן מאכל או לטיגון, הוא משמש מרכיב חשוב בתעשיית הקוסמטיקה והסבונים. השמן הבלתי נדיף מתקבל בכבישה קרה מציפת הפרי וצבעו ירוק. שלבי הפקתו כוללים שטיפה, הפרדת הציפה מהקליפה ומהגלעין, טחינה, הפרדת השמן, קירור ואחסון במכלים כהים. גואקמולי הוא סלט אבוקדו מתובל האופייני למקסיקו. הסלט מוגש טרי, היות שהוא משחים עם חשיפתו לחמצן באוויר. שני סוגי אלרגייה עלולים להתפתח רעילות: אצל אנשים רגישים: האחד דומה לחשיפה לאבקני עצים שונים ומתקבל מאכילת פרי האבוקדו, והשני דומה לאלרגייה ממיץ חלבי .latex-fruit syndrome (לטקס) וקרוי
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=