בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 76 סלק סוכר Beta vulgaris ssp. vulgaris צמח: ,(Altissima group of cultivars) (סלקיים). צמח דו-שנתי בעל sugar beet פרחים ירוקים. בשנה הראשונה לגידולו 20% אוגר הצמח סוכרוז בשורש הלבן (עד ממשקלו). שלזיה (גרמניה). מקור: אין. שמן אתרי: אין. מרכיבי בשומת חשובים: סלק סוכר מגודל באזורים שימושים: ממוזגים, בניגוד לקנה הסוכר המגודל באזורים טרופיים. לאחר איסוף השורשים המעובים הם מועברים למפעל לצורך הפקת גבישי הסוכר. לאחר שטיפתם נחתכים השורשים לפרוסות המועברות למכונה ), וזו ממצה אותם במים חמים diffuser( לקבלת מיץ גולמי בצבע שחור-אדום. שארית החומר המוצק (פולפה) נסחטת, והנוזל המתקבל מצורף למיץ הגולמי. בזמן המיצוי במים החמים חלק מהסוכרוז ) מתפרק לתערובת של גלוקוז sucrose( ופרוקטוז (סוכר אינוורטי). בשלב הבא נערך סילוק של החומרים הבלתי רצויים מהמיץ הגולמי בתהליך קרבונציה. בתהליך זה מוסף בסיס למיץ הגולמי, הגורם להשקעתם של חומצות וחומרים אחרים. בשלב הבא מבעבעים פחמן דו-חמצני לסילוק הבסיס. לאחר הלבנת התמיסה בעזרת תרכובות המכילות גופרית, מנדפים את המים 60% לקבלת מיץ מרוכז או סירופ המכיל כ- סוכרוז. את הסוכרוז מגבשים מהסירופ על ידי חימום ובתת-לחץ בעזרת גבישי סוכר ממוחזרים. גבישי הסוכר ששקעו מופרדים משארית הסירופ בעזרת צנטריפוגות. שארית הסירופ עוברת תהליך גיבוש נוסף לקבלת סוכר גולמי באיכות פחותה מזו של הסוכר שהתקבל בשלב הראשון. הסירופ המשני (מולסה) מכיל סוכר בריכוזים נמוכים ומשמש להזנת בעלי חיים. בישראל התקיים גידול מסחרי של סלק סוכר בשנות החמישים והשישים של המאה הקודמת. הסוכר, שהופק במפעלים בעפולה ובקריית גת, סובסד על ידי המדינה כדי להקטין את התלות בסוכר שהופק מקני סוכר בקובה.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=