בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 70 מנדרינה mandarin , Citrus reticulata צמח: (פיגמיים). עץ ירוק-עד בעל פירות כתומים. סין. מקור: מתקבל על ידי כבישה קרה של שמן אתרי: קליפת הפרי לאחר הפרדת המיץ. לשמן צבע ירוק-צהוב עד אדום-כתום בתלות ברמת ההבשלה של הפרי. מרכיבי בשומת חשובים: methyl N-methylanthranilate, alpha -sinensal פרי המנדרינה בעל הקליפה שימושים: הכתומה וקלת הקילוף נאכל ישירות, בדומה לתפוז ולאשכולית. הפלחים המקולפים משמשים בתעשיית השימורים, והפרי הסחוט משמש לייצור מיץ מנדרינות. שמן מנדרינה משמש להכנת ליקרים ובתעשיית הבשמים. ) היא תוצר Citrus clementina קלמנטינה ( הכלאה בין מנדרינה לבין תפוז. מרכיבי בשומת חשובים בשמן הקלמנטינה הם: , linalool , alpha -sinensal trans -4,5-epoxy-( E )-2-decenal .) E,Z )-2,6-dodecadienal- ו היא זן של ) Citrus tangerina טנג'רינה ( מנדרינה מתוקה יותר ופחות חמוצה מתפוז. שימושה העיקרי (במיוחד בארצות הברית) הוא להפקת מיץ.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=