בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 58 כשותנית hops , Humulus lupulus כשות, צמח: (קנאביים). צמח מטפס רב-שנתי, דו-ביתי, בעל פרחים ירוקים-צהובים. מרכז אירופה. מקור: הפרחים הנקביים מכילים שמן שמן אתרי: אתרי בריכוז נמוך עם שרף מר שנאגר .lupulin בבלוטות צהובות וקרוי : מרכיבי בשומת חשובים trans -4,5-epoxy-2( E )-decenal הם מרכיבי שמן אתרי האחראים linalool ו- לבשומת הפרחונית. צמחי כשותנית נקביים מגודלים שימושים: בשדות מסחריים. הם משמשים להכנת lupulin- בירה. הפרחים נקצרים ומיובשים וה ממוצה מהבלוטות. הבשומת והמרירות של הכשותנית משתנות בהתאם לזן שבו משתמשים להכנת הבירה. cis -isohumulone , trans -isohumulone אחראים לטעמה המר humulone- ו של הבירה. החוק הגרמני קובע שמותר להשתמש בהכנת בירה רק במים, מאלט ) ושמרים. hops( (לתת), כשותנית אנזימי לתת השעורה אחראים לפירוק העמילן לסוכר ולהפיכת הסוכר לאלכוהול בתהליך בישול הבירה. נוסף לבשומת ולמרירות האופייניות, לכשותנית פעילות אנטי-בקטריאלית הגורמת לפגיעה במיקרואורגניזמים בלתי רצויים המצויים בבירה. תמצית כשותנית והשמן האתרי משמשים להכנת משקאות קלים, משקאות אלכוהוליים, סוכריות ומוצרי מזון אחרים. הצמח בעל השפעה נרקוטית קלה ומרגיעה, כיאה לבן משפחת הקנאביים...
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=