בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 51 טרגון צרפתי לענה דרקונית, צמח: ,estragon , Artemisia dracunculus (מורכבים). French tarragon שיח רב-שנתי. מרכז אירופה ומזרחהּ. מקור: מתקבל על ידי זיקוק בקיטור של שמן אתרי: עלים וגבעולים טריים. צבעו צהוב-ירוק. מרכיבי בשומת חשובים: בשמן האתרי. estragole 60-75% טרגון צרפתי נחשב לזן אהוד שימושים: במטבח הודות לבשומת המעודנת דמוית זו של הבזיל האקזוטי, המתקבלת עקב הריכוז בשמן האתרי. העלים estragole הגבוה של משמשים לרוב בתיבול מאכלי דגים, עופות וביצים. במשתלות בארץ קיים זן נוסף הקרוי בעל , Artemisia dracunculoides טרגון רוסי, , והבשומת estragole תכולה נמוכה של שלו אינה דומה לבשומת הבזיל. עלים של מכילים ) Persea americana אבוקדו מקסיקני ( בריכוז גבוה ומשמשים תבלין estragole במטבח המקסיקני. מחבר ספרי בישול אמריקאי אמר פעם בבדיחות הדעת: "אני מאמין שאם אי פעם הייתי נאלץ לתרגל קניבליזם, הייתי מרוצה אילו היה מספיק תבלין טרגון בסביבה". methyl eugenol- ו estragole רעילות: בשמן האתרי נחשבים למסרטנים פוטנציאליים בריכוזים גבוהים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=