בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 40 הל , Elettaria cardamomum קרדמון, צמח: (זנגוויליים). cardamom עשב רב-שנתי בעל פרחים לבנים. תת-היבשת ההודית. מקור: מתקבל על ידי זיקוק של הזרעים שמן אתרי: .5-8% המעוכים בקיטור בניצולת של חסר צבע או צהבהב. ( E )-4-decenal מרכיבי בשומת חשובים: הזרעים הטחונים המרירים של שימושים: קרדמון או הל ירוק ממשפחת הג'ינג'ר משמשים לתיבול בתערובות חוואייג', כתוספת לקפה שחור, לתה, למרק, הוא בעל ( E )-4-decenal . למסטיקים ועוד בשומת האופיינית לזרעים הטחונים על אף ריכוזו הנמוך. חוואייג' לקפה, המקובל אצל יוצאי תימן, מכיל בנוסף להל גם קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. חוואייג' למרק מכיל הל, חִלבה, כורכום, פלפל שחור, כמון וכוסברה. השמן האתרי משמש בכמויות קטנות בתעשיית הבשמים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=