בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 38 גרגרנית ִָּהחִלבָּה גרגרנית יוונית, חִלבה, צמח: , Trigonella foenum-graecum (קטניות). צמח סובטרופי חד- fenugreek שנתי בעל פרחים לבנים-צהבהבים. מערב אסיה, דרום-מזרח אירופה. מקור: מתקבל בריכוז נמוך שאינו שמן אתרי: מסחרי, על ידי זיקוק הזרעים הטחונים בקיטור. sotolone מרכיבי בשומת חשובים: הבשומת האופיינית של הזרעים שימושים: החומים-צהובים והבלתי סימטריים . לחומר זה עוצמת sotolone- מתקבלת מ ריח יוצאת דופן: ניתן להריח גרם אחד ממנו 0.001( כשהוא מומס במיליון טונות מים חלקים למיליארד). הזרעים משמשים להכנת מטבל חִלבה במטבח התימני, לאחר השרייתם במים המוחלפים פעמים אחדות. חִלבה משמשת מרכיב מרכזי בתערובת חוואייג' למרק. כמו כן, לחִלבה מקום חשוב בתערובות עמבה, קארי, צ'טני ועוד. הבשומת האופיינית לחִלבה מופרשת על ידי בלוטות הזיעה לאחר האכילה ומורגשת היטב. אצל אנשים מסוימים קיימת רעילות: אלרגייה לחִלבה, בדומה לרגישות לבוטנים הוא אלקלואיד trigonelline . ולחומוס המצוי בזרעי חִלבה. זהו חומר היפוגליקמי שאינו בריא לסובלים מתת-סוכר.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=