בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 28 בזיל , Ocimum basilicum ריחן מצוי, צמח: . (שפתניים) sweet basil חד-שנתי, בעל פרחים לבנים-כחלחלים. מערב אסיה ואסיה הטרופית. מקור: מופק מעלים ומגבעולי פריחה על שמן אתרי: ידי זיקוק בקיטור. צבעו צהוב בהיר. שני טיפוסי שמן מרכיבי בשומת חשובים: בזיל בעלי חשיבות מסחרית הם שמן בזיל 80% ראוניון ("אקזוטי"), המכיל מעל , ושמן בזיל אירופי, המכיל בעיקר estragole estragole- ו ( R )(-)-linalool (35-50%) .)15-25%( בזיל מכונה "מלך התבלינים" על שימושים: ידי רבים ממחברי ספרי הבישול. בזיל ים תיכוני עשיר במיוחד , בדומה לבזיל אירופי, ( R )(-)-linalool- ב והוא משמש מרכיב חשוב במטבח האיטלקי, בעיקר בפסטו וכתבלין לפסטה. במטבחי המזרח הרחוק טיפוסי הבזיל ה"אקזוטי", , משמשים בתבשילים estragole- העשירים ב רבים. בזיל משמש בטקס ההבדלה בעיקר בקרב יהודי תימן. בזיל לימוני, המכיל בעיקר , משמש צמח נוי וגם לחליטות. מעל citral שישים מיני בזיל ידועים כיום ולהם בשומות מגוונות דמויות אניס, קינמון, לימון, קמפור, ציפורן ועוד. בריכוזים גבוהים נחשב estragole רעילות: למסרטן פוטנציאלי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=