בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 20 אניס , Pimpinella anisum ,anise צמח: כמנון האניס (סוככיים). חד-שנתי, בעל פרחים לבנים קטנים. פרי: דו-זרעון. אסיה הקטנה. מקור: מופק מזרעים באמצעות זיקוק שמן אתרי: בקיטור. חסר צבע או צהוב בהיר. מרכיבי בשומת חשובים: ריכוזו בשמן האתרי: .trans- anethole .87-94% הזרעים משמשים תבלין שימושים: לעוגיות ולבצקים אחרים. השמן האתרי, או המופק ממנו או מסונתז, trans -anethole הוא מקור הבשומת האניסית של משקאות חריפים וליקרים כגון עראק (כולל עראק זחלאווי הלבנוני), ראקי (טורקייה), אוזו ,Pernod Anis ,Richard Pastis ,) (יוון (איטליה) Sambuca ,) (צרפת Anisette ועוד. ערבוב המשקה האלכוהולי במים יוצר עכירות בגוון חלבי, מכיוון ששמן האניס שהיה מומס באלכוהול אינו מסיס במים ("אפקט האוזו"). שמן אניס משמש תוסף טעם לסוכריות ליקוריץ ולמשקה ליקוריץ ("סוס" בערבית). שורש הליקוריץ (שוש ) אינו מכיל Glycyrrhiza glabra קירח, והוא נטול בשומת אניסית. trans -anethole הרעיל הוא חומר cis -anethole רעילות: בשמן האתרי או trans -anethole- לוואי ל ממקור סינתטי, וניתן לסלקו באמצעות זיקוק למקוטעין בתת-לחץ או על ידי גיבוש. מומחי הרשות הפדרלית למזון ולתרופות ) טוענים כי סוכריות FDA בארצות הברית ( ליקוריץ שחורות מכילות את הממתיק , שנמצא בשורשי צמח glycyrrhizin הליקוריץ. חומר זה, המתוק פי חמישים , גורם לירידה בריכוז האשלגן sucrose- מ ), דבר המתבטא hypokalaemia( בגוף בשינויים בקצב הלב ובעלייה בלחץ הדם.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=