בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 136 עובש (Mold) סוג של פטריות המתקיים על גבי מזון ומשטחים לחים. FDA מינהל המזון והתרופות האמריקאי .)Food and Drug Administration( פוטפורי (Potpourri) תערובת יבשה של עלים, פרחים, עשבים ותבלינים, המפיצה ניחוח נעים. פוליפנולים (Polyphenols) חומרים אורגניים, טבעיים ברובם, המאופיינים בנוכחות מספר .)tannins( רב של פנולים ביחידת המבנה. לדוגמה: טנינים פטאליד (Phtalide) תרכובת אורגנית המכילה לקטון מחומש (גאמא-לקטון) המחובר לבנזן. פיראזין (Pyrazine) תרכובת הטרוציקלית משושה המכילה שני אטומי חנקן . פיראזינים נוצרים בזמן עיבוד מזון בחום על ידי 4 ו- 1 בעמדות קלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה. פירול (Pyrrole) תרכובת הטרוציקלית מחומשת המכילה אטום חנקן. פִּלמוּר (Polymerization) תהליך שבו מולקולות קטנות (מונומרים) חוברות יחדיו בתהליך כימי לקבלת מולקולת ענק (פולימר) בעלת מבנה שרשרתי או רשת תלת-ממדית. פנול (Phenol) אחת. OH בנזן מותמר בקבוצת פקטין (Pectin) קבוצה של רב-סוכרים (פוליסכרידים) מורכבים המצויים בדופנות התא הצמחי, בעיקר בפירות.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=