בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 132 דו-זרעון (Diachene) פרי יבש הכולל שני זרעונים, אופייני למשפחת הסוככיים. הבחלה (Artificial ripening) תהליך המביא להבשלה מהירה של פירות שאינם בשלים, באמצעות חומרים כימיים כגון גז אתילן. הידרוליזה (Hydrolysis) פירוק כימי של חומר באמצעות מים ובנוכחות חומצות מינרליות, בסיסים או אנזימים. היפוגליקמיה (Hypoglycemia) ירידה בריכוז הסוכר בדם מתחת לערכים הנורמליים. זיקוק בקיטור (Steam distillation) זיקוק בעזרת אדי מים של תערובות חומרים אורגניים שאינם מסיסים במים, לשם הורדת נקודת הרתיחה של התערובת. שיטה מקובלת להפקת שמנים אתריים. זיקוק בתת-לחץ (Vacuum distillation) זיקוק נוזלים ומוצקים בלחץ נמוך (ריק, ואקום), הגורם להורדת נקודת הרתיחה. זיקוק למקוטעין (Fractional distillation) זיקוק פראקציוני לצורך הפרדת תערובת נוזלים נדיפים על ידי איסוף של מקטעים בעלי נקודות רתיחה שונות. חומצה אמינית (Amino acid) חומצה קרבוקסילית שבה אטום מימן בשרשרת הפחמנים הוחלף על ידי ). נוסחתה הכוללת היא NH 2 קבוצת אמינו ( חומצה טאנית (Tannic acid) .) tannin מולקולה ספציפית של הפוליפנול טאנין ( חומצה קרבוקסילית (Carboxylic acid) .R - COOH תרכובת אורגנית בעלת הנוסחה הכללית NH 2 R H OH O

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=