בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 130 אבסולוט (Absolute) התוצר המתקבל ממיצוי קונקריט באתנול, לאחר נידוף הממס. אוממי (Umami) אחד מששת הטעמים הבסיסיים. מתואר כטעם בשרי. אוקסאזול (Oxazole) תרכובת הטרוציקלית מחומשת המכילה שני אטומי חנקן. אלדהיד (Aldehyde) תרכובת אורגנית שנוסחתה אלקלואידים (Alkaloids) קבוצה של חומרי טבע בסיסיים (אלקליים) המכילים אטום חנקן אחד או יותר במולקולה. אלרגן (Allergen) חומר המסוגל לעורר תגובה אלרגית על ידי הפעלת מערכת החיסון. אנזים (Enzyme) חלבון המזרז תגובה ביוכימית ספציפית. אנתוציאנינים (Anthocyanins) צבענים מסיסי מים המצויים בצמחים, אשר משנים את צבעם .pH- בהתאם ל אנטיבקטריאלי (Antibacterial) כל מה שהורס או מעכב גידול והתרבות של חיידקים. אסטר (Ester) תרכובת אורגנית המתקבלת בתגובה בין כוהל לחומצה. נוסחתה מילון מונחים R O H R O O R 1

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=