בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 121 שמפיניון ,champignon , Agaricus bisporus פטרייה: פקועה דו-נבגית (פקועיים). אדמות מרעה באירופה ובצפון מקור: אמריקה. אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( R )(-)-1-octen-3-ol הפקועה הדו-נבגית הלבנה שימושים: היא פטרייה אכילה המקובלת במדינות רבות ומגודלת בשיטות חקלאיות מיוחדות. הבשומת האופיינית של שמפיניון טרי וחתוך מתקבלת בעיקר מהמרכיב הקרוי גם ( R )(-)-1-octen-3-ol . חומר זה מאפיין גם את טעמן champignol של פטריות רבות נוספות. החומר ידוע כגורם משיכה ליתושים ולחרקים אחרים. הביטוי "צצים כפטריות אחרי הגשם" פירושו הופעה בקנה מידה נרחב של פרטים או רעיונות מסוימים. הגשם שוטף מהאדמה את חומרי הריקבון האורגניים, המזינים את רשת הקורים של הפטריות. בעקבות זאת צצות פטריות המכילות נבגים כדי לאתר מקור מזון אורגני חדש. פטריות בר לבנות רעילות ביותר רעילות: דומות במראן ובצבען amanita מהסוג לפטריות שמפיניון ואסור לאכול אותן. הרעלן , הנמצא בריכוזים נמוכים בפקועה agaritin דו-נבגית, מתפרק בזמן הבישול ואין בו סכנה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=