בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 104 קינמון , Cinnamomum zeylanicum צמח: (עריים). cinnamon עץ ירוק-עד, בעל פרחים ופירות קטנים. סרי לנקה. מקור: מתקבל על ידי זיקוק בקיטור של שמן אתרי: קליפות העץ המיובשות. צבעו צהוב. cinnamaldehyde מרכיבי בשומת חשובים: תבלין קינמון מסרי לנקה שימושים: ("התבלין של התבלינים"), המופק מהקליפה הפנימית הלחה של עץ הקינמון, מיני 300 נחשב לקינמון האיכותי מ- קינמון הודות לתכולה גבוהה של המרכיב , המקנה לו את הבשומת cinnamaldehyde האופיינית. הקליפה המיובשת נחתכת ס"מ ומשווקת כתבלין 10-5 למקלות באורך שימושי בהכנת שוקולד, קינוחים למיניהם, סוכריות, תה, ליקרים ועוד. הבשומת המקורית של המשקה קוקה-קולה הכילה קינמון ובשומות נוספות. אבקת קינמון מחוללת פלאים ב"קינוח האשכנזי" המורכב מגזר מרוסק, מצימוקים, ממיץ תפוזים ומסוכר. העלים, הפרחים והשורשים של עץ הקינמון הם בעלי בשומת והרכב שונים מאלה של הקליפה. ) מתקבל cassia oil( שמן קינמון סיני באמצעות זיקוק בקיטור של העלים והענפים Cinnamomum aromaticum הקטנים של . השמן cinnamaldehyde ומכיל בעיקר האתרי, המופק מהעלים של קינמון מסרי .eugenol לנקה, מכיל בעיקר , המצוי בקינמון coumarin החומר רעילות: בריכוז נמוך, גורם בריכוזים גבוהים לפגיעה בכבד ובכליות.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=