בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד
| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 101 קוקוס , דקל קוקוס, coconut , Cocos nucifera צמח: נרגיל (דקליים). עץ גבוה בעל פרי גלעיני (בית גלעין) שאינו אגוז. הקליפה בעלת שתי שכבות: שכבת סיבים חיצונית וקליפה קשה. הזרע מסוגל לצוף זמן רב על פני המים עד הגיעו ליבשה. העץ מכיל פרחים זכריים ונקביים. איי סונדה, דרום-מזרח אסיה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( R )(+)- delta -hexalactone, ( R )(+)- delta - octalactone, ( R )(+)- delta -decalactone, ( R )(+)- delta -dodecalactone החלק השמנוני הלבן של "אגוז" שימושים: הקוקוס נאכל טרי או מטוגן. המים (כרבע ליטר במרכז ה"אגוז") מכילים בעיקר סוכר, )copra oil( מינרלים וסיבים. שמן קוקוס מתקבל בשיטות שונות, כגון הרתחה או כבישה קרה. השמן מכיל חומצות שומניות רוויות , ומשמש lauric acid בריכוז גבוה, בעיקר לטיגון ולאפייה. ארגוני בריאות רבים ממליצים להקטין או להפסיק את צריכת שמן הקוקוס הרווי במוצרי מזון. חלב קוקוס אינו מאכל חלבי, והוא מתקבל בטחינת "בשר" אגוז הקוקוס עם מים חמים או בהרתחה. לבבות דקל אכילים, הנלקחים מחלקו העליון של העץ, גורמים להתנוונותו. בתעשיית הקוסמטיקה משמש "אגוז" הקוקוס חומר גלם לייצור קרם לחות ושמן גוף. החומר , בעל בשומת הקוקוס, gamma -nonalactone נמצא בשווקים ב"תמציות" קוקוס סינתטיות אך אינו קיים בתמציות קוקוס טבעיות. ניתן כיום לזהות תוספי בשומת סינתטיים במוצרי מזון המכילים קוקוס בטכניקות הפרדה כימיות חדישות.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=