בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 93 פפריקה , פלפלת הגינה Capsicum annuum צמח: (סולניים). , פלפלת צ'ילי, Capsicum frutescens (סולניים). Jalapeño טבסקו או צמח חד-שנתי בעל פרחים לבנים (פלפלת הגינה) או ירוקים-צהובים (פלפלת צ'ילי). דרום אמריקה ומרכזהּ. מקור: אין. שמן אתרי: הבשומת מרכיבי בשומת חשובים: האופיינית של פרי פלפל ירוק (זן שונה של bell פלפלת הגינה) מתקבלת מהחומר הנדיף . לחומר זה יש עוצמת ריח pepper pyrazine גבוהה בריכוזים נמוכים מאוד. פפריקה היא זן מתורבת של שימושים: פלפלת צ'ילי ויכולה להיות מתוקה או חריפה. paprika( תמצית אדומה של פפריקה מתוקה ( משמשת בתעשיית צבעי E160c ,oleoresin המאכל וחומרי הטעם. צבע הפרי הבשל משתנה מצהוב לאדום ולשחור. אבקת פפריקה מתוקה אינה מכילה את ואיכותה נקבעת capsaicin המרכיב החריף .capsanthin בהתאם לריכוז הצבען האדום פפריקה מתוקה משמשת תבלין וצבען למאכלי בשר, כגון גולש ועוד. זני פלפלת קרויים "פלפל" בפי העם. בשווקים הבין-לאומיים הפירות של chiles מוכרים בשם Capsicum frutescens (צ'ילי). השם "צ'ילי" יכול לציין כל זן של cayenne . פלפלת Capsicum ( היא זן חריף של red hot chili pepper) . מאכלים כגון קארי וצ'ילי Capsicum annuum עם בשר ("צ'ילי קון קארנה"), ורטבים כמו capsaicin טבסקו, חריסה וסלסה, מכילים שמקורו בזנים שונים של פלפלת חריפה. גורם לגירוי העור, capsaicin רעילות: העיניים ומערכות העיכול והנשימה. תרסיס משמש גז מדמיע capsaicin פלפלת המכיל להגנה עצמית.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=