בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 90 פלפל שחור black pepper , Piper nigrum צמח: (פלפליים). צמח טרופי מטפס רב-שנתי. דרום הודו. מקור: מתקבל על ידי זיקוק בקיטור של שמן אתרי: ) המעוך או השלם. peppercorn( הפרי השמן חסר צבע ולעיתים כחול-ירקרק. מרכיבי בשומת חשובים: (-)-cubenol, asaricin, pyrazines התבלין החריף והדוקרני מופק שימושים: מהפירות שצבעם משתנה בהבשלה מירוק לאדום ולבסוף לשחור. הפירות נאספים במצב הבשלה חלקית ומיובשים. הפלפל השחור המתקבל מהזרעים, כולל קליפות הזרעים, הוא התבלין הנסחר ביותר בעולם. התבלין משנה את בשומתו לאחר הטחינה עקב התנדפות מואצת של מרכיבי הבשומת. פלפל לבן מתקבל מהזרעים הבשלים לאחר הסרת הקליפות. הזרעים הירוקים בטרם הבשלה ניתנים להחמצה בחומץ או במלח. piperine התבלין מכיל את האלקלואיד ), חומר לא נדיף האחראי לחריפות, 6-15%( ושמן אתרי בעל בשומת אופיינית ושאינו חריף המשמש לקוסמטיקה, בעיקר לתכשירים 1% היא כ- piperine- גבריים. חריפות ה המצוי בפלפלת צ'ילי capsaicin- מחריפות ה ). תמצית (אולאורזין) Capsicum frutescens ( פלפל שחור דומה בהרכבה לפרי ומכילה את החריף וגם את השמן האתרי piperine- ה cubeb הפיקנטי. פירות פלפל דומים לפירות פלפל שחור, ( Piper cubeba ) אך טעמם מר.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=