בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 81 ערמון chestnut , Castanea sativa צמח: (אלוניים). עץ גבוה, בעל פרחים חד-מיניים. הפרחים הזכריים נמצאים בחלקו העליון של העץ, ואילו הפרחים הנקביים נמצאים בחלקו התחתון. קיימים ארבעה מינים אכילים עיקריים: ), סיני C. crenata ( ), יפני C. sativa אירופי ( .) C. dentata ( ואמריקאי ) C. molissima ( דרום אירופה וטורקייה. מקור: אין. שמן אתרי: (בזמן pyrazines מרכיבי בשומת חשובים: furanones ,) הקלייה פרי הערמון מוגן על ידי קליפה שימושים: חומה שנפתחת בהדרגה עם ההבשלה. הפרי מכיל מעט שמן, המורכב בעיקר מחומצות שומניות בלתי רוויות. לפרי הקלוי המתוק בשומת אופיינית וטקסטורה של תפוח אדמה אפוי. מקמח ערמונים ניתן להכין מיני מאפה, כגון לחמים, פסטות ועוגות. כמו כן, ניתן להשתמש בערמונים כתוספת לסלטים, ממתקים ועוד. בחנויות מזון מתמחות ניתן למצוא ערמונים קלופים באריזת ואקום, השומרת על טריותם. הכימאי והנשיא הראשון שלנו, ד"ר חיים ויצמן, המציא בהיותו בבריטניה שיטה ביוטכנולוגית, המשתמשת בחיידקים להפקת אצטון מעמילן שנאגר ,)horse chestnut( בפירות ערמונית הסוסים בתירס, בתפוח אדמה ועוד. במלחמת העולם הראשונה השתמשו הבריטים באצטון שהופק בשיטת ויצמן, כממס בייצור קורדיט (תחליף אבק שרפה) בקנה מידה גדול. הפתגם העממי "להוציא ערמונים מהאש" התפרסם כמשל "הקוף והחתול" במשלי לה פונטיין ומספר על קוף ששכנע חתול שיוציא ערמונים קלויים מהאש כדי שיחלוקו. בסיכומו של דבר, הקוף נהנה מכל הערמונים והחתול נכווה בכף ידו. והנמשל ברור לכול... המין "ערמונית הסוסים" שאינו רעילות: ואשר פריו דומה Castanea משתייך לסוג במראהו לפרי הערמון, נמצא רעיל לבני אדם.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=