בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 79 עגבנייה tomato , Solanum lycopersicum צמח: (סולניים). צמח רב-שנתי המגודל כחד-שנתי בחממות ובשטחים פתוחים. פרחי העגבנייה צהובים והפירות לרוב אדומים, בתלות בזן. דרום אמריקה המערבית. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( בעגבנייה בשלה; E )- beta -damascenone 2-isobutylthiazole , ( Z )-3-hexenal בעגבנייה ירוקה. העגבנייה נאכלת ישירות לאחר שימושים: הבשלתה, בסלטים, או מיובשת, מבושלת, מטוגנת או אפויה. רסק (או רכז) עגבניות מיוצר מעגבניות מבושלות מזנים בעלי הבשלה אחידה בשדה. קטשופ הוא רוטב העשוי בעיקר מעגבניות בתוספת תבלינים, סירופ גלוקוזה וחומץ. עגבניות הן חלק חשוב בפיצות, ברוטבי פסטה ובמאכלים ים תיכוניים נוספים. הצבען האדום בעגבנייה, בדומה לאבטיח ולפירות הדר אדומים, הוא ). חומר E160d (צבע מאכל טבעי lycopene זה משמש נוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) טבעי. חומרי בשומת חשובים מתקבלים בעגבניות lycopene בשלות עקב חמצון אנזימטי של . עגבניות ירוקות beta -carotene ושל משמשות להחמצה בתיבולים שונים. חוקרים אחדים סבורים כי עגבנייה רעילות: רעיל. חוקרים solanine ירוקה מכילה אמריקאים טוענים שאלקלואיד דומה ובלתי , נמצא tomatine , רעיל בריכוזים נמוכים , ולכן ניתן solanine בעגבנייה ירוקה, ולא להשתמש בה למטרות קולינריות.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=