בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 66 מלון muskmelon , Cucumis melo צמח: (דלועיים). שיח חד-שנתי שפירותיו עגולים ובעלי ציפה בצבע ירוק בהיר, צהוב או כתום, בתלות בזן. הקליפה חלקה או מרושתת בצבעי ירוק או צהוב. הפרי מכיל זרעים הממוקמים במרכזו. הודו ומרכז אסיה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: 3-(methylthio)propyl acetate המלון נאכל ישירות עם שימושים: הבשלתו, בסלטי פירות ובשימורים. ניתן לחלק את המלונים לשתי קבוצות בהתאם לאופי תהליכי ההבשלה שלהם: פירות קלימקטריים, המאופיינים בעלייה משמעותית ופתאומית ברמת הנשימה ובשחרור גז ), ופירות לא קלימקטריים. ethylene( אתילן האחרונים פחות ארומטיים, אך בעלי חיי מדף ארוכים יותר משל הפירות הקלימקטריים. זני תרבות של מלונים מסחריים, כגון "טל דבש", "גליה", "קנטלופ" ואחרים, מכילים מגוון רחב של בשומות הממלאות תפקיד חשוב בהעדפתם של הקונים. לחומרי בשומת חשובים במלון, כגון אסטרים ותיו-אסטרים נדיפים, איכויות ריח גבוהות גם בכמויות מזעריות. חומרים אלו מתקבלים מכמה חומצות אמיניות בזמן ההבשלה. , הליקר היפני המתוק, מכיל בשומת Midori מלון אופיינית. זרעי מלון מיובשים וקלויים משמשים פיצוחים. בזמן הקלייה מתקיימת תגובת שרשרת, שראשיתה תגובה בין חומצות אמיניות לסוכרים ובסופה נוצרים חומרי בשומת .pyrazines נדיפים, רובם

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=