בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 64 מאטה yerba maté , Ilex paraguariensis צמח: (ציניתיים). עץ ירוק-עד, דו-ביתי, בעל פרחים לבנים. דרום אמריקה. מקור: אינו מסחרי ומתקבל על ידי שמן אתרי: זיקוק של עלים טריים בקיטור. מקובל להפיק תמציות מהעלים. מרכיבי בשומת חשובים: terpene alcohols, terpene ketones, phenols מאטה הוא משקה פופולרי שימושים: בדרום אמריקה ומקובל מאוד במפגשים חברתיים. בדומה לתה ירוק, עלי מאטה עוברים תהליך הכולל הפסקת פעילות אנזימטית, ייבוש והשהיה. למוצר הסופי בשומת עשירה דמוית בשומת טבק. חליטה של העלים הכתושים במים חמים בתוך כלי העשוי מדלעת, מאפשרת שתייה בעזרת קשית מתכתית בעלת מסנן בחלקה התחתון הקרויה "בומביז'ה". החליטה המרה מכילה נוגדי חמצון בריכוז גבוה. האפקט המעורר של caffeine- המשקה מתקבל מ theobromine- מהעלים היבשים) ומ 1-2%( .)0.3-0.9%(

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=