בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 62 ליצ'י (סבונניים). lychee , Litchi chinensis : צמח עץ טרופי ירוק-עד וגבוה בעל פרחים לבנים- ירוקים או לבנים-צהובים. הפרי הבשל בעל ציפה לבנה וקליפה ורודה-אדומה ומכיל גלעין גדול אחד. דרום סין. מקור: אין. שמן אתרי: : מרכיבי בשומת חשובים cis -rose oxide, beta -damascenone ברוב המקרים הפרי נאכל שימושים: טרי. בעת הכנת שימורי ליצ'י הבשומת המיוחדת שלו נעלמת. ייבוש הפרי גורם להתכווצותו ולהשחרתו. קיימים זנים רבים של ליצ'י; מתוכם רק שניים, ליצ'י מאוריציאני וליצ'י פלורידיאני, גדלים ,oligonol באופן מסחרי בארץ. הפרי מכיל תערובת של פוליפנולים בעלי פעילות נוגדת חמצון. לצורך הארכת חיי המדף של פרי הליצ'י מקובל לבצע איוד גופרית דו-חמצנית כדי למנוע השחמה ולרכך את הקליפה. הקליפה עוברת טבילה קצרה בתמיסה מהולה של חומצת מלח לשם קבלת צבעה המקורי. זרעי ליצ'י ופירות בוסר מכילים רעילות: , הגורם hypoglycin A את החומר הרעיל היפוגליקמיה. איוד גופרית דו-חמצנית וטבילת הפרי בחומצת מלח גורמים לחדירת החומרים הרעילים הללו לציפה תוך איבוד הטעם המקורי וקבלת טעמי לוואי. שינוי תקנות השימוש בחומרים רעילים בפירות טריים מצריך חיפוש של שיטות חלופיות לטיפול בבעיות שמירה על איכות הציפה, מניעת פעילות אנזימטית, הדברת ריקבונות ואיבוד מים מהפרי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=