בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 54 כוסברה , Coriandrum sativum גד השדה, צמח: (סוככיים). צמח חד-שנתי בעל coriander פרחים לבנים-ורודים. דרום אירופה והמזרח התיכון. מקור: מתקבל על ידי זיקוק בקיטור שמן אתרי: .)0.3-1.1%( של הזרעים (פירות) המעוכים השמן האתרי, בעל הבשומת האופיינית של , חסר צבע או צהבהב. ( S )(+)-linalool לא מקובל להפיקו מהעלים למטרות קולינריות, מאחר שהם בעלי ריכוז נמוך של שמן אתרי. מרכיבי בשומת חשובים: הוא המרכיב המאפיין את ( S )(+)-linalool ( E )-2-decenal . בשומת הזרעים ( הם בעלי הבשומת E )-2-dodecenal- ו המאפיינת את העלים. בשומת הפרי (דו-זרעון) הבשל שימושים: שונה לחלוטין מזו של העלים: לזרעים בשומת המקובלת על רוב האוכלוסייה, ואילו בשומת העלים פופולרית באוכלוסיות מסוימות ונדחית על ידי אוכלוסיות אחרות. השוני נובע מסיבות גנטיות – הימצאות או .OR6A2 היעדרות של גן הקרוי לעלים הטריים שימוש נרחב במטבחי דרום- מזרח אסיה ומקסיקו. מאכלים כגון חריימה, Tom Yum קארי, רוטב סלסה, צ'טני, מרק )guacamole( התאילנדי וסלט אבוקדו מכילים עלי כוסברה. השמן האתרי המופק מהזרעים משמש לתיבול מוצרי בשר, דברי מאפה, קקאו, שוקולד ועוד. בשומת עלי הכוסברה דומה לריח הפרומון המופרש על ידי נקבת ) בזמן Cimex lectularius פשפש המיטה ( הזדווגות. עלי כוסברה מקובלים במטבח , cilantro האמריקאי בשמם הספרדי – .coriander והזרעים קרויים

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=