בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 45 חבוש ,marmelo ,quince , אספרגל צמח: (ורדיים). Cydonia oblonga עץ נשיר בעל פריחה לבנה או ורודה ופרי צהוב ריחני דמוי תפוח בעל ציפה קשה. דרום-מערב אסיה והקווקז. מקור: אין. שמן אתרי: marmelo מרכיבי בשומת חשובים: lactone A, marmelo lactone B, marmelo oxide A, marmelo oxide B פרי החבוש הטרי אינו נאכל שימושים: ישירות בהיותו חמוץ, עפיץ וקשה עקב . בזמן הבישול, תוך הוספת tannins נוכחות סוכר, צבעו הופך לאדום ובשומתו וטעמו משתבחים. הודות לתכולה גבוהה של פקטין ניתן להכין ממנו מקפאים (ג'לי), ריבה, לפתן, פודינג ועוד. מרמלדה הייתה במקור ריבת חבושים. ניתן לקבל ליקרים מפרי החבוש על ידי התססה בעזרת שמרים וזיקוק האלכוהול. בדומה לזרעי פירות ממשפחת רעילות: nitriles הוורדיים, גם זרעי החבוש מכילים אשר מתפרקים בסביבה החומצית של הקיבה, כך שמתקבלת חומצה הידרוציאנית רעילה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=