בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 39 דובדבן וגודגדן קיימים שני מינים עיקריים של צמח: :cherry ;) Prunus avium . גודגדן (דובדבן מתוק) ) 1 . ) Prunus cerasus . דובדבן חמוץ ( 2 שניהם משתייכים למשפחת הוורדיים ופרחיהם לבנים. עץ הגודגדן גבוה מעץ הדובדבן, אך גובהם של המינים המסחריים מוגבל לארבעה מטרים. לזנים שונים משני המינים פרי בהיר או אדום כהה. מקור הגודגדן הוא האזור שבין הים מקור: השחור לים הכספי, ואילו מקור הדובדבן החמוץ בצפון אירן ובטורקמניסטן. אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: ( E ),( Z )-2,6-nonadienal, ( E )-2-hexenol, benzaldehyde, linalool פירות הגודגדן והדובדבן המתוק שימושים: נאכלים ישירות לאחר הבשלתם. מכינים מהם ריבות, מיצים ומשקאות אלכוהוליים, כגון ליקר דובדבנים. כמו כן, הם משמשים בסלטי פירות, בעוגות או כפירות שלמים בסירופ. הזרע הטחון של אחד ממיני , משמש להכנת Prunus mahaleb הדובדבן, תבלין למאפים, כגון כעכים, ולתבשילים שונים. פריחת עצי הדובדבן היפני, ("סאקורה" ביפנית), Prunus serrulata נחשבת לסמל הלאומי של יפן. הביטוי הנפוץ "הדובדבן שבקצפת" שמשמעותו "הטוב ביותר", מקורו בקישוט הקצפת שעל העוגה בדובדבן מתוק שצבעו אדום. לכל חלקי הצמח, פרט לפרי רעילות: הבשל, רעילות נמוכה היות שהם מכילים .cyanogenic glycosides

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=