בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 31 ברגמוט bergamot , Citrus bergamia צמח: (פיגמיים). עץ הדר בעל פירות ירוקים. דרום-מזרח אסיה. מקור: גדל באופן מסחרי בקלברייה (איטליה). נוצר מהכלאה של חושחש עם לימון. מתקבל בכבישה קרה של שמן אתרי: קליפות הפרי טרם הבשלתו. צבע השמן האתרי ירוק או ירוק-צהבהב. שמן אתרי מרוכז ואיכותי יותר מתקבל על ידי זיקוק למקוטעין של השמן הגולמי בתת-לחץ. מרכיבי בשומת חשובים: ( R )(-)-linalool, ( R )(-)-linalyl acetate מיץ הברגמוט מר, חומצי וחסר שימושים: חשיבות מסחרית. השמן האתרי המופק מקליפת הפרי הוא בעל חשיבות רבה ביותר Eau de- בתעשיית הבשמים, בעיקר ב . שימושו העיקרי כתוסף בשומת Cologne מזון הוא בתערובת תה "ארל גריי". בגלל מחירו הגבוה השמן האתרי זוכה לחיקויים linalool שונים, בעיקר על ידי תוספת של סינתטיים רצמיים לתה. linalyl acetate- ו טכניקות אנליטיות מתקדמות מאפשרות כיום לזהות שימוש בחומרי הבשומת הסינתטיים, הזהים לחומרים הטבעיים, במקום בשמן ברגמוט טבעי. שמן אתרי גולמי מכיל רעילות: . חומר זה שייך למשפחת bergaptene . מריחה של שמן זה furocoumarins- ה על העור תוך חשיפה לקרני השמש גורמת לנזק בלתי הפיך, מכווייה ועד להתפתחות סרטן עור. אי לכך, חברות המוכרות שמן ברגמוט גולמי לתעשיית הבשמים חייבות מחומר הגלם bergaptene- לסלק את ה , המשתייך Bergamottin . לפני השימוש furocoumarins- אף הוא למשפחת ה ונמצא בשמן ברגמוט ובמיץ אשכוליות, מעכב קליטת תרופות מסוימות וגורם להצטברותן בדם ("אפקט מיץ האשכוליות").

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=